MitID udskydes 3 måneder

Læsetid: 2 min

MitID: Et stærkere og mere sikkert digitalt Danmark

Digitale løsninger bliver opdateret og erstattet af nye over tid. For at blive mere sikre og følge den teknologiske udvikling kommer næste generation af NemID, som hedder MitID. For at give de bedst mulige betingelser for at gennemprøve både funktionalitet og de organisatoriske setup, der skal understøtte, at slutbrugerne kan få MitID, har Digitaliseringsstyrelsen valgt at forlænge pilotforløbet med 3 måneder. Derfor er go-live blevet rykket til primo august 2021, når testperioden er velgennemført. 

nemid-mitid-logo

Sikkerhed prioriteres

Den indskudte "pilotfase" forlænges for at sørge for, at så mange sten som muligt er ryddet af vejen, når danskerne krydser over til den nye løsning, forklarer Michael Busk-Jepsen, der er digitaliseringsdirektør i Finans Danmark, til Børsen.

Der er stor fokus på sikkerhed og det skal være en tryg overgang til MitID, så der vil komme en større kampagne i august fra Digitaliseringsstyrelsen, som vil sikre at få så mange som muligt med over på MitID.

 

Her er overblikket over MitID

  • MitID bliver indført primo august 2021
  • NemID lukker, når MitID er fuldt indfaset i 2022
  • NemID nøglekort og nøgleapp kommer til at udgå. I stedet bruges MitID appen, eller andre alternativer, hvis man ikke har mulighed for at bruge MitID appen.
  • MitID bliver Danmarks eID-løsning og vil kunne bruges på tværs af EU. Man vil fremover derfor kunne identificere sig med MitID på andre europæiske landes offentlige e-services.

esignatur ser frem til at kunne tilbyde kunder og samarbejdspartnere en endnu bedre signeringsoplevelse, når MitID’et ruller ud.

Du kan læse mere om MitID på Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside

 

Udgivet: 2021-05-12

Skriv en kommentar